Казанлъшки колоездачи в европейски стартове през август

Казанлъшкият колоездач с трикото на КК „Несебър“ ще е един от шестимата представители на България в европейското първенство по колоездене за младежи до 23 г., което ще се проведе в Маастрихт /Холандия/ от 9 до 12 август. Йовчо Йовчев, който кара за италианския клуб „Амаре Вита“е другият състезател в отбора на българите. Двамата колоездачи ще участват в дисциплините индивидуално по часовник и общ старт.

За България на „Евро 2012″ от 9 до 12 август ще карат още Минко Донковски, Дамян Костадинов, Минчо Дончев от Казанлък и Владимир Русенов.

Междувременно „Несебър Шокблейз“ се прибра от обиколката на Централна Европа, в която зае 14-о място от 25 отбора, 9 от които с престижния статут на континентални. В конкуренцията на 142-ма колоездачи най-напред в класирането е друг бивш възпитаник на казанлъшкия „Лястовица“ – най-младият носител на синьо-бялото трико – Момчил Робов, който е само на 19 г. Той се класира 22-ри. Младежкият национал Сашо Алексиев е 28-ми.

От 9 до 12 август несебърлии ще участват в обиколката на Шекерланд /област в Румъния/, която е кръг от Световната купа с категория 2.2. От това състезание към съотборниците си ще се присъедини и олимпиецът Спас Гюров.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram