Казанлъшки клуб на параолимпиадата в Токио. Успех, Ружди!

Параолимпийските игри в Токио бяха официално открити с красива церемония на Националния стадион в японската столица. В Игрите, които ще продължат до 5 септември, участват около 4400 спортисти от 160 държави. Фенове не се допускат отново заради глобалната пандемия.

Отборът на България е от едва четирима спортисти, което я прави най-малобройната наша делегация на най-големия форум за състезатели с увреждания. Най-голямата българска надежда за медал от Токио 2020 е шампионът от Рио 2016 Ружди Ружди, който е състезател на казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“ . На параолимпиадата отново е съпроводен от личния си треньор Радостин Тодоров.

30-годишният спортист от Глоджево е един от тримата ни представители в леката атлетика в японската столица. Неговото участие в тласкането на гюле е на 27 август.

В кариерата си Ружди Ружди има спечелени три световни и пет европейски титли. В началото на лятото Ружди Ружди отново прослави България, като за пети път стана европейски шампион в Полша.

Параолимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 25 август до 6 септември 2020 година. Заради пандемията от коронавирус състезанията бяха отложени с една година. България сега стиска палци за своите представители в игрите. Това са световният шампион в бягането на 1500 метра са спортисти с увреждания от Дубай 2019 Християн Стоянов, състезателката по спортна стрелба Милена Тодорова, европейският шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди и Фатме Исмаил на копие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram