Казанлъшки грации на почетните стълбички в местни турнири

Пет първи, пет втори и четири трети места спечелиха в домакинския републикански турнир – За Купа  „Казанлък” и Купа „България”-4-ти кръг  представителите на Клуб”Роза”. В почти всяка възрастова група възпитаниците на Ваня и Петър Радеви са с призови места при нелека конкуренция от страна на близо 150 танцови двойки, записали се за участие в двата турнира. Атанас Русев и Симона Янева заслужено спечелиха първо място на „стандарт” при младежите в Купа България,  а при юноши младша възраст с две първи места на „латина” и „стандарт” са Калоян Бялков и Симона Семова. С трети места в надпреварата останаха Стоян Петров и Десислава Тенева (юноши старша възраст)и Михаил Иванов и Йоанна Шишкова, при състезателите на 19г. в изпълнение на латино-американски танци.

В приключилия по-рано Открит турнир двойките на КСТ „Роза” имат множество участия на финали в отделните възрасти. Със злато в турнира са две от двойките -9-годишните Николай Ламбов и Габриела Инджова и Благовест Бойчев – Марчела Василева, в класа си 13Е. Втори места спечелиха Павел Пинтев и Йоана Велева в 11Е, Валентин Тянов – Теодора Стайкова в клас 18 Д+Д и Александър Драганов, с партньорката си Стефани Русева (в клас 18В +В). Втори е и дуетът  Радостин Николов – Десислава Каратопраклиева.  С трети места се поздравиха Стоян Петров и Десислава Тенева в 15 С клас, както и  Иван Гитев и Милена Тенева в 18 В+В.

„Не мога да не съм доволен от представянето на състезателите ни. И гости, наши колеги и съдии отчетоха отлична организация при провеждане на двете състезания”, коментира треньорът Петър Радев, който бе и съдия в зала „Багира-Арсенал”.

Двойките на другия казанлъшки клуб „Киара Н” също направиха успешно представяне на паркета в залата  на града ни. Персиан Господинов и Доменика Мирчева в клас 13Е заеха второ място. Трети в 18Д+Д са  Марко Георгиев и Гергана Миланова.

М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram