Казанлъшки борец е в Топ 10 на Стара Загора

Казанлъчанинът Радослав Георгиев, състезател на клуба по борба „Берое“, спечели място в ТОП 10 на Стара Загора в годишната класация Спортист на 2019 година. Победител е състезателят по скокове на батут Мариян Михалев. Церемонията се състоя днес в обновената зала на Културен център „Стара Загора“ с участието на именити спортисти от областния град, постигнали успехи през изминалата година.

Радослав Георгиев е национален състезател. Той завърши седми на Световното първенство по борба до 23 г. в Будапеща, Унгария, при класиците, в категория 130 кг. В XXIV международен турнир по борба в Новосибирск, Русия, посветен на „Александър Нестеренко“, спечели сребърен медал.

Ето и какво сподели във Фейсбук казанлъшкият борец, след като му бе връчено отличието на Община Стара Загора:

„Благодаря на всички старозагорци за подкрепата! За мен това е голямо признание за положеният труд! Тепърва ще воювам за вашето признание. Борбата е най-древният спорт и най-малката грешка ти коства върховото постижение, но всеки път се завръщам с чиста съвест, понеже съм оставил сърцето си на тепиха. Искам да искажа специални благодарности на хората, които винаги ме подкрепят – г-н Живко Тодоров и на Мирослав Трифонов за най доброто възстановяване, на моето семейство и приятели, без Вас нямаше да успея! Знам, че ще дойде и моят ред да застана на европейските и световни върхове! Доволен съм от завръщането си, най-доброто тепърва предстои! Благодаря Ви от сърце! Бъдете живи и здрави, и весело посрещане на Коледните празници! „

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram