Казанлъшкият пилот Валентин Георгиев разби конкуренцията във втория кръг на планинския шампионат

Свикнахме да ни изненадва с появата си в шампионатите на Автомобилната Федерация на България и да печели стартове. След няколкомесечно отсъствие в планинските изкачвания, казанлъшкият пилот Валентин Георгиев, който отскоро учи младите на шофьорски умения, отново пожъна победа. С автомобил „Хонда Сивик“ вече е в челото във временното класиране в своя клас до 2000 кубика след участието си в „Раховец Лясковец”, част от планинския шампионат на България. Валентин по традиция участва в стартовете от името на габровския „АРА МОТОРСПОРТ“, който завърши с трето място в отборното подреждане.

Изкачването се провежда за десети път по идея на лясковчанина Тодор Тодоров. Именно него си поставя за цел да „надбяга“ Валентин и успява, финиширайки първи в своя клас и завършвайки на пето място в генералното класиране от общо 33 участници в състезанието. Преди третия кръг пилотът ни дели първото място в класа с Иво Дечков от Шумен, който пък печели предходния кръг от шампионата, на който градът му бе домакин.

Казанлъчанинът се готви за победа и в третото състезание от планинския шампионат, което ще се проведе във Варна през септември, както и в последното за годината, което пък ще бъде във Враца. „Води ме желанието да се състезавам, тръпката и адреналина, с които се зареждам по време на стартовете, както и удоволствието от пилотирането“, разказа за presstv.bg Валентин Георгиев. Автомобилизмът не е индивидуален спорт, така че зад успеха ми стои екип, на който съм благодарен за огромната подкрепа“, признава пилотът.

Екипът ни му пожелава успешно класиране и в следващите състезания, в които ще го виждаме през годината и разбира се, успешен финал на сезон 2023 година!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram