Казанлъшкият „Леон“ на Световно!

 

В Стара Загора   бе  квалификацията  за Световното първенство по „класически културизъм” – мъже. Атрактивното шоу бе  на сцената на Старозагорската опера. Организатори са Българската федерация по културизъм и Община Стара Загора, които осигуриха  и наградния фонд. Сред „главните виновници” са и треньорът на „трикольорите” д-р Данаил Генев от клуб”Леон”Казанлък.Наградният фонд  бе разпределен в  категориите – до 168 см, 171 см, 175 см, до 180 см. – „тежка категория” .Ветерани над 40-годишна възраст също гастролираха в областния град.

 До 171 см.шампион при мъжете до 74 кг. е Хасан Мерт от казанлъшкия клуб. Христо Цонев (Велико Търново) стана втори. Последен в челната тройка бе Манол Манолов (Поморие). До 180см. Росен Иванов е първи в квалификацията ,а Николай Стоянов е подгласник със сребро, а софиянецът Мартин Харалампиев е с бронз. Иванов и Стоянов са възпитаници на д-р Генев и казанлъшкия фитнес център.  В категория  до 175 см, където „силните мъже”  бяха с тегло 80 кг, златния медал взе Владимир Куртов (София). Втори – Мартин Русанов (Разград) и на трета позиция – казанлъчанинът Андрей Ангелов (НСА-София).

Над  60 състезатели  „мериха ”  мускули и класа за директно класиране на Световното първенство по културизъм, което ще се проведе на 24 и 25 ноември в Зала 1 на НДК. За първи път България е домакин на състезание от подобен висок ранг.

„В тази квалификация  определихме състезателите, които ще участват на Световния шампионат, на който София ще бъде за първи път домакин. Класиралите се на първите две места ще участват в „Първенството на планетата”. Състезателите  бяха оценявани от шестима съдии”, коментира треньорът на националите д-р Данаил Генев от Казанлък. Росен Иванов/”Леон” Казанлък/, който преди повече от  седмица завоюва първо място на едно от най-големите и важни състезания в Европа за аматьори и професионалисти „Арнолд Класик Европа 2012″, в категория „Класически бодибилдинг“ до 180 см. си осигури квота за „Мондиала”.

 

Състезателят по културизъм в категория над 180 см.  Димитър Шушутев предложи брак на своята любима по време на квалификациите и получи позитивен отговор след аплодисментите на стотици фенове на силовия и мъжки спорт.

Краси Ганев

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram