Казанлъшка колоездачна легенда победи в етап от L`Etape Bulgaria by Tour de France

Казанлъшките колоездачи заеха призови места на първия по рода си L’Etape by Tour de France в България.

Под егидата на Le Tour de France за пръв път в България се проведе състезанието L’Etape Bulgaria. За домакин бе избран Велинград, характерен със своите живописните родопски пътища.

Двете състезателни дистанции, в които участваха професионални състезатели и любители бяха 102 и 57 километра. Най-бърз в късата дистанция стана Данаил Петров – състезател и член на УС на КК „Лястовица- 1905“. Казанлъчанинът, който направи успешна кариера в чужбина и бе национален състезател, спечели множество отличия, в т.ч. златото, жълтата фланелка и традиционния приз на най-добър катерач. След финала Данаил пое воденето на официалната церемония по награждаването на призьорите в L’Etape Bulgaria.

Успех на състезанието отбелязаха и ветераните от КК „Лястовица- 1905“, както и други състезатели от града на розите, участвали от името на български клубове.

Мастърсите от КК „Лястовица- 1905“ Христо Златев, Николай Йовчев, Жеко Стойчев, Петър Ранев, Николай Колев и Николай Кожухаров отново бяха на почетната стълбица. Силното представяне на Христо Златев му донесе златото в категория „Мастърс над 50 години“, а останалите състезатели се представиха достойно в дисциплините 102 и 57 км.

Александър Алексиев от COOP, който се пусна на дългата дистанция от 102 км, завърши на почетното 8-мо място.

Началото на състезанието по колоездене беше дадено от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и от Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на „Европейски пътища“, а участниците бяха над 850 от 22 държави.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram