Казанлъшка волейболистка и националките U18 започнаха подготовка за евроквалификацията в Австрия

Състезателката на казанлъшкия волейболен клуб Габриела Найденова е включена в националния отбор на България за жени под 18 години, който вече проведе първата си тренировка преди европейската квалификация (11-14 април) в Австрия. Селекционерът Антонина Зетова избра 18 състезателки в разширената група, като Габриела е сред повиканите и този път. По време на подготовката момичетата ще изиграят три контроли срещу Испания, които ще се проведат на 28-и, 29-и и 30-и март, като първите две са в зала „Христо Ботев“, а последната в зала „Левски София“.

Отборът ни заминава за Австрия на 10 април. В евроквалификацията тимът ни ще се изправи срещу Дания, Литва и домакина в Група Е.

Габриела е възпитаничка на СУ „Екзарх АнтимI“ и нейният училищен тим, с ядро волейболните ни кадри от клуба на Казанлък, наскоро спечели областния етап на ученическите игри по волейбол за 11-12 клас и е на път да повтори успеха си от миналата година, която стана единственият училищен състав от града ни играл на финали и станал трети в шампионата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram