Казанлъчанки удържат засега третото място във волейболния елит

Волейболистките на Казанлък Волей (Казанлък) победиха Спартак 1996 (Плевен) с 3:0 (25:3, 25:19, 25:22) в мач от деветия кръг на женското първенство на НВЛ, игран в казанлъшката зала „Багира“. С този успех волейболистките от Града на розите записаха още една победа в шампионата, като с четири загуби и 26 точки запазват трето място във временното класиране. Плевенчанки пък са на последна позиция без нито една победа до сега.
Волейболистките на Казанлък очаквано записаха три точки, като приключиха срещата само за около 65 минути игра. Домакините нямаха никакви проблеми за затварянето и на трите гейма в мача, като правеха голяма разлика още от началото.
Разликата в класите на двата отбора си пролича особено в началните минути на срещата – в първия гейм, в който момичетата на старши треньора Петър Дочев го спечелиха твърде лесно, като оставиха своите съпернички само на 3 точки – 25:3.
С този си лесен успех „розите“ записаха поредна победа в шампионата и прибавеха нови 3 точки към своя актив. Така казанлъчанки вече имат 26 точки и запазват третото си място във временното класиране, пред шампионките от „ЦСКА – Демакс“, които са със същия точков актив, но с по-лоши показатели и с мач повече.
В следващия 10-ти шампионатен кръг на женския елит „розите“ гостуват на 7 февруари в София на столичния „Левски“. Мачът е от 17:00 часа в спортна зала „Сиконко“ в столицата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram