Казанлъчанки доминират в „Турнира за таланти“, с най-много купи

След  2 година прекъсване Българска федерация по волейбол отново връща традицията за събиране на най-добрите деца от регионите, като организира „Турнир за млади таланти”. Шанс да покажат своите възможности  получиха момичетата родени през 1998 и 1999 година. Всеки от шестте региона в страната („Витоша”, „Тракия”, „Странджа”, „Добруджа”,” Хемус” и „Струма”) определиха по един треньор и помощник-треньор, които да изберат най-добрите 14 момичета от всички отбори, за да сформиран един силен тим, който игра под името на своя регион.

Волейболистките на регион „Странджа”/този и на школата на „Казанлък Волей-Багира”/, който обхваща клубовете от Югоизточна България, спечелиха  „Турнира на младите таланти за момичета „, който се проведе тези дни в зала „Христо Ботев“ в София. Надпреварата бе възобновена след две годишно прекъсване, като срещите бяха в три последователни дни. Самият форум бе чакан с нетърпение от всички родители, като в него бяха представени най-талантливите деца у нас, а специалистите можеха да ги наблюдават всички заедно на куп.В турнира се игра до три гейма, като всеки спечелен гейм носи точка. Така на първо място излязоха представителките на „Странджа”, водени от треньорката в школата на „Казанлък Волей-Багира”- Лариса Китипова, които завършиха без загуба, с актив от 11 точки /пет победи от пет мача и 11:4 като геймово съотношение/. Втори остана тимът на регион „Струма”, който приключи с една загуба и актив от 10 точки.До последно двата състава нямаха поражение, като играха своеобразен финал в надпреварата. Равностойността на двата съперника доведе до последователна размяна на първите два гейма, като „Струма” спечели първия на 19 точки, а „Странджа” взе следващия на 17 точки.В тайбрека волейболистките на „Странджа” показаха по-голяма устойчивост и поведоха с голяма разлика, като затвориха гейма с 15:6, а с това триумфираха с крайната победа от 2:1 и по лидерски в турнира. Момичетата от „Странджа” , в щаба си с Деко Григоров от „Казанлък Волей-Багира”, надделяха с 3:0 над тези от „Хемус” и с по 2:1 над останалите региони в следващите 3 кръга. Третото място е за регион „Витоша”, който реализира две загуби. Крайно класиране на турнира на талантите при момичетата:

 1.”Странджа” ,2.”Струма” ,3.”Витоша” ,4.”Тракия”, 5.”Добруджа”, 6. „Хемус”.   И в идивидуалните отличия доминираха казанлъчанки- „Най-добър разпределител”: Василена Папанова („Странджа”), „Най-добър изпълнител на сервис” и „Най-полезна за региона”: Диана Казакова („Странджа”),”Най-добро либеро”: Златена Салабашева („Странджа”).

Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram