Казанлъчанка е с вицешампионската титла на страната по футбол при девойките

Зорница Коева, която бе в състава на „Розова долина“ (2009), с треньор Антим Паральов, отскоро е част от дамския отбор на „Етър“ Велико Търново. Нейният футболeн талант бе забелязан, както от треньорите на „Етър“ , така и от тези на националния женски отбор на България за тази възраст.

С отбора на девойките на „Етър“ до 15 г. Зори спечели вицешампионската титла на страната за сезон 2022/2023 г. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов взеха сребърните отличия на финалите, въпреки че почти целият отбор е изграден от момичетата до 13 г., които само преди седмица ликуваха с шампионската титла.

Шест отбора спориха в надпреварата, провела се в Трявна и Плачковци под егидата на Българския футболен съюз. „Етърки“ бяха в предварителна група Б с тимовете на „Дунав“ (Русе) и „ЛП Суперспорт“ (София), а в група А бяха „Енко“ (Пловдив), НСА (София) и „Пълдин“ (Пловдив).

„Етър“ направи най-силния си мач на финалите, като разгроми „ЛП Суперспорт“ с 5:0. С хеттрик се отличи новото попълнение от Казанлък. Зорница Коева отбеляза три поредни гола, два от които от дузпи и един след пряк свободен удар.

Пожелаваме на нашето момиче в състава на „болярките“ още много успехи и занапред!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram