Казанлъчанката Мария Караиванова със смазващо превъзходство на пистата

В Деня на българския спорт, 17 май, се проведе пореден кръг от верига състезания по лека атлетика за младежи. Домакин на проявата за първа година е Хасково.

Въпреки лошото време в трибоя участваха над 70 деца от цялата страна. Атлети от Поморие, Хасково, Сливен, Казанлък, Пловдив и Петрич се окичиха с медали.

Категорично, първото място в трибоя е за казанлъчанката Мария Караиванова от СКА „Пендарева“. Тя записа поредна победа във веригата, със смазващо превъзходство на 60 м със 7.8 сек. и на скок дължина с 4.78 м. Възпитаничката на Петя Пендарева бяга силно и на 600 м и с 1:56.8 мин. събра 220 точки, за да оглави убедително класирането. Второто място е за пловдивчанката Мария Трайкова, а бронзов медал получи Сияна Манасиева от Петрич.

Наградите бяха връчени под непрестанния дъжд от заместник кмета на община Хасково Динко Тенев, европейския шампион на гюле в зала от 1975-а година Вълчо Стоев (гражданин на Хасково) и Божидар Саръбоюков – вицешампион на света на скок височина за юноши и национален рекордьор за юноши в зала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram