Казанлъчани окупираха първите места на „Зарата 2013“

Повече от 87 участници -мъже и жени от 16 години до 43 и над тази възраст, се състезаваха в петото поред международно велорали за купа „Зарата’2013″ край и в Стара Загора. Състезанието с „байкове“,което бе и дебют за годината бе проведено по специално трасе, включващо участъци от парк „Митрополит Методи Кусев“, „Дъбрава“, местността около село Борилово и финал в парка.
„Имаше рекорден брой участници от цялата страна, както и англичанин и датчанин“, каза Николай Костадинов от организатора „Велоклуб Зарата“. Според него идеята е да запалят подрастващите по този атрактивен спорт в планинското екстремно колоездене и да го популяризират. Мъжете се надпреварваха по маршрут дълъг 32 км, а малките в „затворено трасе“.
„Имахме лошо време преди състезанието и проблеми по трасето, затова малка част от участниците караха, без да слизат от колелото, повечето трябваше да бутат в по-тежките участъци от пътя“, обясни Николай Костадинов.
Победител в състезанието при големите е казанлъчанинът Тодор Ангелов /с трикото на КК“Варна“/ с време 1 час 38’05“ от общо 36 мъже,който миналата година завърши на второ място. Победителите при големите получиха парични награди, а малките купи и медали. В „ТОП 5″ е друг местен талант от школата на Казанлък Мирослав Алексиев /КК“Зарата“-Стара Загора / с 1час 54’36“.При „мъже 35+“ с второ място е Жеко Стойчев от Казанлък от 23-ма с време 1 часа 53’23“ с трикото на „Зелен път“/София/.
В „ТОП 5″ е също казанлъчанин – Станимир Неделчев с 2 часа 03’33“, а сред 8-те стартирали юноши превес отново на възпитаник на местната школа край казанлъшкия колодрум. Иван Мухтаров, който сега е в тима на „Несебър“, е и пети в целия планински пробег и купата на лидер при юношите с времеви резултат 1 час 48’28“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram