Казанлъшки бегачи и колоездачи с престижно класиране в ултрамаратон

В оспорвана надпревара от последните километри за първото място в Търново Ултра казанлъчанинът Младен Гайтанджиев завърши на второ място при бегачите в едно от най-популярните за изминалите години състезания у нас. Маратонецът стартира в него от името на „Диви рози“ Казанлък на трасето от 71 км.

В различните дисциплини за петото издание на двудневното спортно съревнование в дистанциите в трейл бягането, МТБ и Дуатлон се включиха и 12 участници от града на розите, практикуващи планинско бягане. Сред тях и шахматният талант Цветан Стоянов, който отскоро се пуска в атлетиката. В един от най-масовите стартове за годината възпитаникът на казанлъшкото МГ е 24-и от близо 180 бегачи в групата си. Неговата майка Милена завърши на 46 място в общото подреждане и шеста при жените. И двамата бягаха в най-късата дистанция на Търново Ултра – на 14 километра.

Престижно класиране постигнаха и колоездачите. В челото на класирането на МТВ при 27 км е състезателят на „Шампион“ Николай Колев (1:26:44 ч.), а в по-тежката дисциплина – на 45 км Петър Чавдаров е с трето място в крайното подреждане (02:23:33 ч.) от близо 60 стартирали. След над 2 часа и 40 минути ветеранът Жеко Стойчев завърши осми в дисциплината.

Ето и всички участници от Казанлък:

14км.
Красимира Забунова
Цветан Стоянов
Милена Стоянова
Христо Топалов

28км.
Александър Янков
Живко Желязков
Станислав Николов

48км.
Димитър Карамихов

71км.
Калоян Чанев
Мирослав Пенков
Росен Русев
Младен Гайтанджиев

Класиранията вижте тук: https://reg.tracksport.eu/r/tarnovo-ultra-2020

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram