Казанлъчанин побеждава в турнири на Германия

Бившият състезател на клуба по тенис на маса Розова долина“ Костадин Костадинов пожъна успехи в турнирите на Германия. Спортистът живее в чужбина заедно със семейството си. Неговият отбор се казва „Виндсбах“, както и градът в който живее. Състезава се в Оберлигата – 5-та Бундеслига, като се очаква тази година тимът му да се изкачи в четвъртата дивизия.
За трета година казанлъшкият тенисист побеждава в Открития турнир на град Фюрт. Купата от състезанието ще е част от неговата витрина на спортните трофеи до следващата година. Ако и тогава Костадинов е призьор, по регламент тя ще остане завинаги притежание на семейството.
За трофия казанлъчанинът се пребори със сериозна конкуренция на състезатели, разпределени в шест групи по петима участника. След серия от победи в своята група, Костадинов бие във всичките си срещи до самия финал, който печели с 3:2.
Казанлъчанинът е възпитаник на местната школа в тениса на маса. Племенник е на друг наш съгражданин, познат с успехите си в залите, а днес и на червените кортове – Красимир Минтов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram