Казанлъчанин е осми на Европейска купа

През изминалия уикенд в катерачната зала на „Уолтопия“ в София се проведе последният кръг от Европейската купа по спортно катерене – „боулдър“ за 2018 г. Близо 200 млади катерачи от 25 страни взеха участие в състезанието. Състезанието излъчи и призьорите в крайното класиране. Отлично се представиха българските състезатели, сред които и участникът от клуб „Селт“ Казанлък Стоян Петров.

От 15-те национали четирима стигнаха до финалите, сред които и младата надежда  от Казанлък в мъжкото направление. Възпитаникът на ПГ „Иван Хаджиенов“ завърши 8-ми от общо 34 състезатели. „От десет години Казанлък не е имал финалист на Европейска купа и сега се класирахме на еврофинал,“ коментира треньорът на Стоян Никола Недялков.

В класирането по нации България е на 5-то място след Франция, Италия, Германия и Великобритания с 213 точки. Блестящ финал записа Петър Иванов, който спечели за трети пореден път Европейската купа в дисциплината „боудър“. Представителят на Клуб „Алтиус“ София оглави и ранглистата в комплексното класиране за европейската купа през 2018 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram