„Казанлък“ изпраща свое момиче на европейското по плажен волейбол

Десислава Тодева от отбора на Казанлък ще участва на европейското първенство по плажен волейбол U20 в Бърно (Чехия).

България ще бъде представена от две двойки, съобщиха от федерацията по волейбол. При момчетата изпращаме най-доброто ни дуо – Николай Костов/Манол Янев, а при девойките – Дарина Киндова и състезателката на „Казанлък Волей“ Деси Тодева.

И двете български двойки ще бъдат директно в основната схема, която е съставена от по 32 отбора. Треньор на нашите е Светла Ангелова.

„Отиваме да побеждаваме, да покажем, че вече вървим нагоре. До скоро играехме квалификации, а вече сме в основната схема. Плажният волейбол у нас вече се развива положително. Проблемът при нас е, че двойките тренират по 2-3 седмици. Те играят и в зала. Докато в другите държави има много отбори, които се занимават само с плажен волейбол. Но аз съм оптимист, че вече тръгваме рязко нагоре“, заяви шефът на делегацията Цветелин Андреев. 

Дамският ни тандем Дарина Киндова/Десислава Тодева са в група D на европейското. Първият им мач днес е срещу италиански тим – Бианки/Дита. Нашите момичета имат и втори двубой, който ще ги изправи срещу украинките Рилова и Сердюк. В последната си среща утре Киндова и Тодева ще срещнат сръбските сестри Чичук.

Национален отбор по плажен волейбол U20
„Златните“ момичета от „Казанлък“ с Десислава Тодева, спечелили държавната титла при девойките старша възраст

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram