„Казанлък“ загуби от „Берое“, двата отбора с дебют в залата

„Казанлък Волей“ записа у дома първия си, дългоочакван двубой от първенството при жените, като възпитаничките на Диян Боюклиев и Миглена Стрезова дебютираха срещу претендиращия за медал в новия шампионат тим на Стара Загора – ВК „Берое“.

Преди началото на срещата бяха представени състезателките и ръководството на клуба от Казанлък, аплодирани от публиката в СК „Багира“. Децата от школата на „Казанлък“ подариха на момичетата и от двата състава по цвете – роза, символът на града. Незабравима атмосфера в залата създадоха децата от различни състави на школата, които аплодираха бурно женския състав при всяка една добра изява на състезателките от тима.

„Берое“ започна силно в първата част, която спечели с 9:25. Последва равностойна игра и за двата отбора, а с години по-младите състезателки от Казанлък заиграха с повече самочувствие. Очевидно, напрежението и впечатляващата селекция на старозагорки, стъписа момичетата, но само първоначално. Във втората част съставът ни показа повече потенциал, а борбата бе точка за точка до 19:25.

В третия гейм момичетата отстъпиха с 14:25.

Най-резултатна в отбора на Казанлък бе Екатерина Димитрова, с 8 точки. По 10 точки записаха казанлъчанката Веселина Григорова и Нора Богданова за отбора на „Берое“.

С нови сили младият казанлъшки тим гостува в трети кръг на първенството, на 3 ноември, на ЦСКА в София.

 

Снимка : Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram