„Казанлък Волей” надигра „Марица” пред пълни трибуни в зала „Багира-Арсенал”, ще „зимува” на върха!

„Казанлък Волей“ зарадва привържениците си с победа над „Марица“ (Пловдив) с 3:1 (14:25, 25:22, 27:25, 28:26) в последния трети ден от турнира в зала „Багира-Арсенал“, част от междинния дял на Националната волейболна лига за жени. Така новият ни волейтим взе три победи от трите мача у дома. Шуменският „Феникс’09“ и „Спартак’1996″ /Плевен/ загубиха от казанлъчанки преди това. Отборите на Казанлък и Пловдив създадоха един истински спектакъл за над 500-те зрители в залата, стекли се от цялата страна да наблюдават това дерби. То бе и последен за годината мач във волейлигата.

„Много съм доволен съм от представянето ни и най-вече от резултата и сладката победа. За втори пореден път бием „Марица“, това не е случайно. Всички мои момичета играха на много добро ниво, като сплотен отбор и затова не искам да правя персонални оценки. Няма да крия, че имаше голямо напрежение преди и по време мача, което доведе до много грешки. Като дебютанти бе съвсем нормално в първата част да бъдем малко по-неуверени, но после – в останалите геймове разкрихме потенциала си и заслужено спечелихме срещу традиционно силен съперник, коментира старши треньорът на „Казанлък Волей“ Стоян Гунчев.

Топреализатор на мача стана Славина Колева с 16 точки за победителките, а Веселина Григорова добави още 13 за успеха на състава от „Града на розите“. 11 точки отбеляза капитанката Ася Динова, 10 реализира Кристина Тотева, а по 6 точки – пловдивчанката Кристина Гунчева и Виолина Николова. Най-резултатна за „Марица“ бе Бояна Андреева с 15.

Така в крайното класиране преди зимната пауза в шампионата начело след 10 мача остана ЦСКА (София) с 25 точки /9 победи,една загуба, 29:11 като геймово съотношение и 914:753 като точки от 10-те кръга/. Втори е „Казанлък Волей“, също с 25 точки/8 победи и две загуби, 28:10 като геймова статистика и 886:742 като точки в отделните геймове/. С точка по-малко пък „Марица“/Пловдив/ е на третото място. Вероятно в средата на януари 2013 година всички отбори ще играят и междинен „голям турнир“ в София, междинна част от НВЛ – жени.

Кр. Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram