Общинските съветници избират утре омбудсмана на Казанлък

На 29 ноември Общинския съвет на Казанлък ще заседава, като първите две точки от дневния ред са доклад от кмета Галина Стоянова с проект за решение относно приемане на Стратегия за управление и разпореждане с общинска собственост на Община Казанлък за периода 2012 – 2015 г., както и приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на Община Казанлък за 2013 г.

Кметът ще представи пред съветниците и План-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битови отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2013 г. в размер на 2 701 809 лв.

Временната комисия за подбор на кандидати за обществен посредник в Община Казанлък, с председател Радиана Стефанова, ще представи своя доклад на утрешната сесия. На 13 ноември се проведе първото заседание на комисията, на което са били разгледани документите на двамата кандидати за поста, които са допуснати за събеседване – Гинка Щерева и Катя Киликчиева. Решението на комисията е и двете кандидатури за обществен посредник да бъдат предложени за тайно гласуване по време на предстоящото заседание на общинските съветници. Преди това предстои изслушване.

Мандатът на новия посредник ще е 5 годишен. Критериите на които трябва да отговаря бъдещият обществен посредник са: кандидатите да имат познания по местно самоуправление, взаимоотношенията на местната власт с гражданите, възможност за защита на гражданските права и интереси, да притежават чувство за независимост, справедливост и толерантност и да притежават високи морални качества.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram