„Казанлък Волей“ излиза за победа над Червените

Втората среща от финалния двубой в Националната волейболна лига за спечелване на шампионската титла между женските отбори на „ЦСКА Демакс“ и „Казанлък Волей“ е тази вечер в зала „Багира- Арсенал“ от 18:00 часа. Червените водят с 1:0 победи след първия мач, който спечелиха като домакини в столичната зала „Васил Симов“.
При равенство ще има трети решителен мач отново в София на 29 март.
Двата тима вече изиграха един финал – този на Купа България.При динамичен и равностоен сблъсък, в който въпреки домакинството си, невероятната подкрепа на собствената публика и водачеството с 2:0 гейма, казанлънчанки допуснаха обрат, като армейките спечелиха мача с 3:2 и триумфираха с Трофея.
През настоящия сезон Червените и „Казанлък Волей“ имат общо четири изиграни мача помежду си, два от първенството, един от допълнителния турнир и един от финала за купа България, като волейболистките на „ЦСКА-Демакс“ винаги надделяват и в общия актив водят с 4:0 победи.
В последните си срещи от първенството тимът на Казанлък показва истински възход, премина през полуфиналите, преодолявайки „Левски Волей“, въпреки първоначалната загуба с 0:3 в първия мач между двата отбора. Последваха два успешни мача и класиране за финал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram