„Казанлък Волей – Багира” освободи украинката Наталия

Ръководството на ВК „Казанлък Волей – Багира“ се отказа от услугите на новопривлечената през есента украинска състезателка Наталия Клименова. 25-годишната разпределителка ще се завърне в бившия си клуб „Академика“ (Харков), защото не можа бързо да се адаптира към високите изисквания в тима от Казанлък.
„Наталия е изключително добро и трудолюбиво момиче. С прекрасни впечатления съм от нея, но като че ли тя не можа да издържи на голямата отговорност, която пое като основен разпределител на отбора и на голямото напрежение да гони победата във всеки мач. Разделихме се като приятели“, обясни старши треньорът на казанлъчанки Петър Дочев.
Според запознати, друга причина за връщането на Клименова в Украйна е и голямата носталгия, която налегнала украинката преди най-важните мачове на „Казанлък Волей – Багира“ от последните кръгове на есенния дял на първенството в женската Национална волейболна лига и особено преди турнира за националната купа на България.
Наталия със сигурност обаче ще се връща отново в България, защото има и друг сериозен ангажимент. Русокосата украинка, която е завършила ветеринарна медицина в Харковския ветиринарен институт, продължва образованието у нас. Наталия усъвършенства способностите си в науката и в момента следва магистратура „Контрол на храните“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram