„Казанлък“ вероятно ще зимува на върха в женската лига по волейбол

С отлагането на още един от кръговете на „Демакс лига“, шампионатът при дамите за есента де факто приключва, а „Казанлък Волей“ изненадващо оглавява класирането с четирите си успешни срещи. Отборът ни е голямата сензация през този полусезон, в който никой от столичните състави не блести със селекция. „Марица“ Пловдив е изиграла едва две от срещите си, а „Берое“ бе сглобена основно с девически кадри. Добре смазаната машина на „Казанлък“ обаче не допуска слаби мачове и очаквано натрупа солиден точков актив (11 т.) от победите си дотук.

Вече трети мач на момичетата ни пропада заради въведените до 21 декември ограничителни мерки в спорта. Състезатели под 18-годишна възраст нямат право да участват в тренировъчния и състезателен процес на мъжките и женските волейболни отбори – членове на БФВ, независимо от наличието на картотека за участие в държавните първенства – мъже и жени за сезон 2020-2021. Тъй като девическите кадри са в основата на женските отбори у нас, шампионатът при дамите зацикли, а коронокризата постави много неизвестности пред състезатели и клубове. Тази седмица отново са отложени всички срещи от първенството на последния, 7-ми кръг.

НВЛ продължава да анализира всички възможни варианти за успешно приключване на шампионатите и изиграване на всички отложени досега мачове в най-кратки срокове, съобразявайки се с действащите ограничения на територията на страната, съобщиха от Волейболната федерация. Целта е след изтичане на наложените от министъра на здравеопазването мерки, всички отложени мачове да бъдат изиграни до началото на втория полусезон на всеки един от шампионатите. Все още няма решение дали да се вдигнат част от забраните за спортистите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram