Искра от Казанлък е „искрата“ на своя тим в Люксембург

Тя е от спортно семейство. Бащата – тенисистът Красимир Минтов, е сред примерите й за успешен старт в живота. На 26, тя вече има почти всичко – любим до себе си, добра диплома и нови цели в живота. Бивша състезателка по волейбол, казанлъчанката Искра Минтова вече е далеч от Розовата долина, избирайки Люксембург за втора своя родина.

Искра с баща си Красимир Минтов

Искра игра за ВК „Казанлък“ в едни от първите, много успешни сезони за женския ни отбор. След контузия обаче се отказа от активния спорт. От година живее в Люксембург, заедно със своята половинка, също бивш състезател, но на националния младежки отбор – Петър Ненков.

Спортът продължава да е любимото й хоби, като от 2020 година отново се състезава, но за първенството на Люксембург. „Реших да играя отново волейбол, но като либеро, предвид ситуацията с коляното ми. Миналата година играх в отбора на „Мамер“ (така се казва градът), тъй като имам позната българка в отбора и тя ми предложи да се присъединя. Станахме 2-ри в шампионата. Тази година сменихме отбора и двамата, тъй като искахме да играем в един клуб, а това има много предимства. Отборът се казва „Бертранж“ (както и градът)“, разказва ни Искра.

Новият й отбор се е прицелил в челните места на първенството: „Тепърва искат да го развиват, привличайки нови състезателки. Реално досега фокусът им е бил мъжкият волейбол. Момичетата са на по 26 години, колкото мен, като имаме и три ученички. Към момента имаме 3 изиграни мача срещу най-добрите отбори (от четворката), 3 загуби от по 3 на 0 гейма. Амбициите са от миналогодишното 7-мо място от общо 8 отбора да се изкачим до 5-ото място, а защо не и в четворката да влезем, след като се подсилим с още някоя атакуваща състезателка“.

Независимо от разстоянията, Искра не забравя за родния Казанлък и продължава да следи изявите на своите съотборнички от спортната зала, в която преди време дебютира като възпитаничка на „желязната“ Лариса Китипова.

„Като „рожба“ на ВК „Казанлък“, пожелавам всяка възрастова група да спечели златото тази година и всички индивидуални награди, защото знам колко много се трудят момичетата и колко много го искат. Сигурна съм, че Казанлък ще се гордее и тази година с постиженията на момичетата! Успех и късмет!“, добавя в пожеланията си от чужбина лъчезарната казанлъшка „Роза“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram