Изненадващ старт на полусезона – „Казанлък“ сгази „Славия“ с 3:0

Чудесен старт за младия волейболен състав на „Казанлък“ в новия полусезон на женското първенство пред около 150 зрители в спортната зала „Багира“. При пълно превъзходство над тима на „Славия“ с 3:0 (25: 19, 25:18, 25:14 ) възпитаничките на Диян Боюклиев направиха изключителен мач, срещу отбор, който игра доста силно през есенния полусезон. В двубоя от 8-и кръг Белите излязоха без своите състезателки-националки, а казанлъчанки не можеха да разчитат на ключов играч в състава – посрещачката Малина Гаджева, която е с контузия.

Още в първата част момичетата от школата на Казанлък демонстрираха характер и в оспорвано съревнование точка за точка, успяха да се наложат с 25:19. Съставът ни доминира и през втория гейм. Бързо поведоха с 4:0, водеха през цялото време и напълно закономерно записаха успех с 25:18. Доминацията на казанлъчанки продължи до самия финал на мача за крайния резултат 3:0.

Това е втора победа за състава на Казанлък от началото на сезона. Тимът ни е седми в женското първенство с 6 точки актив от осемте си мача.

В следващия си двубой, на 1 февруари, казанлъчанки ще гостуват на „Берое“ в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram