Иво Колев на полуфинал към „ТОП 4” на България

Завърши груповата фаза на Държавното отборно първенство по тенис за мъже, което е с награден фонд 10 000 лева на кортовете на Българския национален тенис център в София . В тимовата надпревара участва и казанлъшкият тенисист Ивелин Колев с екипа на „Севлиево“/водач в групата си/. В група „D“ са съставите на водача „Севлиево“ ,столичните „София“, „Лозенец 2000″ и „Витоша“.

На полуфиналите в петък от 10:00 часа ще играят шампионът „Черно море-Елит“ /Варна/ и „Левски“/София/ в повторение на финала от 2011 година. Другият двубой е между ТК „НСА“/София/ и ТК „Севлиево“.Четвъртият полуфиналист от Севлиево се наложи с 3:0 над ТК „София“ в група „D“. Казанлъшката „ракета“ Ивелин Колев надигра с 6:0,6:0 Ангел Мирчев от столичния тим и постигна втора лична и трета отборна победа за севлиевци/ с 3:0/.

Финалната среща е в събота от 10:00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ. На престижното 30-то място от над 108 тенисисти след турнирите до сега е Ивелин Колев от Казанлък. Той има общо 105 точки в рейтинга след три прояви в страната ни.Неговият тенис клуб „Севлиево“ е на 29-та позиция с 338 точки от над 105 центрове на популярната игра.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram