За Купата в Лигата на аматьорите продължаваме след победата

„Розова долина“ (Казанлък) елиминира „Локомотив“ в Стара Загора във финала на Областта от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Неостаряващият Янко Вълканов изведе домакините напред в 10-ата минута, когато беше най-съобразителен при суматоха, възникнала от центриране в наказателното поле на гостите. След близо 17 минути, Николай Георгиев-„Ниньо“ се възползва от извеждащ пас на  „ветерана“ Иван Чергев и изравни за „розите“. Чергев беше в основата на обрата, подавайки на Никола Минков, който вкара за 1:2 в 75-ата минута. В 82-ата пък Ивелин Илиев прехвърли вратаря на „Локомотив“ за 1:3 на тренировъчния терен в Стара Загора.

„Дадохме шанс в Стара Загора на момчетата, които нямат игрови минути в Трета лига. Именно те са по на 18-19 години и се представиха на ниво, а от играещите в Първенството бяха Стоян Иванов, Николай Георгиев, Мартин Маринов, Димитър Димитров и Иван Чергев.  Имахме 1-2 положения, които можеше да реализираме. Вълканов след рикошет и статично положение „довкара“ топката и след разбъркване домакините поведоха. Изравнихме след много хубава атака: Чергев с петичка изведе Ники Георгиев в 27-та и „под ъгъл“ сам срещу вратаря и вкара за 1:1 за края на първото полувреме. В 50-та минута след влизането на Иво Иванов, Ивелин Илиев и Пламен Колев създадохме доста ситуации и двата гола на Минков и Илиев за крайното 3:1. Хубавото е, че нямаме контузени и болни, мислим за мача с Асеновград“, коментира старши-треньорът Атанас Апостолов.

Следващият съперник за Купата АФЛ ще бъде отборът на „Загорец“ (Нова Загора). Часът и датата на срещата ще бъдат обявени допълнително, от щаба на „Розова долина“ желанието е да е през зимната подготовка на 2024 година.

В едно от дербитата на Трета лига на Югоизток на 11.11. /събота/ от 14,30 часа приемаме „Асеновец 2005“ /Асеновград/ в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram