Защо чуждестранните букмейкъри имат интерес към българския пазар?

В последната една година сте забелязали, че родният ефир е пълен с реклами на букмейкъри, както и на брандове, които може и да не сте чували. Анализаторите от Bookmakers също отчитат този повишен интерес и разширяването на хазартната индустрия на родна почва, като смятат това за позитив сред родните фенове. Интересно е да проследим защо все повече чуждестранни брандове се опитват да навлязат на родния пазар и как България се превръща в меката на онлайн спортните прогнози.

Предвид смесените чувства към тази индустрия, нека побързаме да посочим, че експертите обръщат внимание само и единствено на лицензираните компании. Този документ гарантира сигурността, честната игра и защитата на всеки един клиент, но не винаги потребителите следят за неговата наличност. В последните 3 години ще открием, че има много бетинг компании, които желаят да се сдобият с лиценз. Някои направиха прехода значително бързо, други имаха нужда от време за изчистване на платформата си.

Условията за придобиване на лиценз са ясно посочени и изискват от даден бранд да предостави достатъчно добре разработена платформа с ясни и прозрачни условия. Следващата стъпка е да отвори специална сметка с 6-цифрена сума, която да стои като гарант за изплащане на печалби. Не на последно място – това е и най-дългата стъпка в процеса – платформата става отворена за законодателния орган, който трябва да провери сигурността и правилата на всяка една игра. Всичко това се прави в полза на клиентите.

Издаването на такъв документ изисква около година, но вече сме ставали свидетели на по-обстоен преглед, който продължава около 2 години. Защо има такъв интерес? На първо място ще видим, че повечето компании от чужбина потвърждават, че страната има много добри условия за развитие. Някои компании изчисляват стойността на родния пазар и очакват до 2030 г. да се оценява на близо 25 милиарда паунда. Липсата на висока конкуренция, придружена с особено добра интернет връзка, могат да гарантират бързо и лесно интегриране на пазара.

При наличието на повече бетинг компании, клиентът има не само право на избор, но се възползва от по-добри условия. Защо? След като хегемонията се наруши, новите претенденти идват с иновативни функции, по-добри коефициенти, различни оригинални промоционални условия и много други. Така направиха компании като Betano и Sportingwin, които разчупиха пазара и бързо уловиха изискванията на родните клиенти. Те дойдоха с добре развито портфолио, гарантиращо удоволствие от риска.

Компании като Betway все още търпят някои промени и се стремят да достигнат бързо нивото на конкуренцията, което обаче в никакъв случай не ги превръща в негативен пример, напротив, притежаването на лиценз позволява само надграждане в бъдеще, което всеки почитател на компанията очаква.

При наличието на положителни прогнози е лесно да видим и интереса, като оставаме категорични, че броят на букмейкърите ще се повиши още повече и през следващите години. Трябва да напомним, че макар и мнозина да не приемат хазарта като най-добрия бизнес от гледна точка на морала, лицензираните компании плащат сериозни данъци. Няма как да отречем и още един факт – България продължава да е предпочитана туристическа дестинация, а това дава и още по-сериозен шанс на индустрията.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Нека запомним, че хазартът крие рискове и никога не гарантира успех или задължителни печалби. Такива термини просто не съществуват, говорим само и единствено за възможност и удоволствие от риска. Запомнете, че хазартната зависимост е лечима и потърсете помощ, ако смятате, че сте засегнати!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram