Започва четиридневният лекоатлетически маратон в зала „Добротица“

Деница Карамфилова от СК по атлетика „Цветанка Христова“ първа от съотборниците си ще запише важен старт в състезание на БФЛА за 2014г. Нейното участие от серията национални шампионати, на които добричката зала „Добротица“ е домакин, ще започне от 12 февруари. В сряда се провежда традиционният международен турнир „Академик“, който се организира за 45-и път. Деница ще хвърля в късен час. Надпреварата при жените започва от 20 часа и 30 мин., а при мъжете е час по-рано. За трета поредна година състезанието ще се проведе в зала „Добротица“ . До преди добричката епоха надпреварата беше в София.
В първото за зимата състезание ще участва и националният рекордьор Георги Иванов в тласкането на гюле. Другите звезди в състезанието са Ваня Стамболова и Митко Ценов. Ваня ще бяга 1000 м, а европейският вицешампион в кроса при младежите Ценов ще стартира на 400 м.
Началото на турнир „Академик“ е в 19.00 часа на 12 фверуари, като по-рано през деня също в зала „Добротица“ ще се проведе първия ден от националните шампионати за момичета и момчета под 16 г. и младша възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram