Забраниха провеждането на футболни срещи

Страхът от новия коронавирус опразни стадионите и залите в региона. Спортните клубове спряха заниманията с деца. Трениращите волейбол, футбол, бойни спортове, катерене, спортни танци, художествена гимнастика, дори детско-юношески състави по народни танци разпускат редици до второ нареждане.

Отпадат планирани състезания и от календара. Още в края на миналата седмица ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови провеждането на първенствата в детския футбол за времето на грипна ваканция. От днес обаче, с втора заповед, във връзка с обстановката в страната и решенията на Министъра на здравеопазването, до ново нареждане няма да има мачове в зоналните групи за деца и юноши, областните групи за деца и юноши, групите във Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9, ученическите първенства и др, администрирани от Зоналния съвет на БФС Пловдив. Това важи и за срещите в Трета лига – Югоизточна група. Така, заради последните промени, двубоят на ФК „Розова долина“ срещу „Несебър“ тази събота няма да се състои.

След отпадане на забраната за провеждане на футболни срещи, първенствата ще продължат според предварително обявените програми, а отложените кръгове ще се изиграят след последните по програма кръгове или за тях ще се търсят допълнителни възможности за вмъкване в предварително обявените програми.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram