Драматична загуба за „Казанлък“ в София

Волейболистките на „Локомотив 1929“ (София) надиграха като домакини „Казанлък“ с 3:2 (13:25, 27:25, 13:25, 25:19, 15:9) в мач от седми кръг на женското първенство „Демакс лига“.

Така „железничарките“, водени от екстреньора на състава ни Страхил Балов, отбелязаха трета победа, като с три загуби и 8 точки заемат пето място във временното класиране. Представителките на Казанлък записаха втора загуба, като с пет победи и 15 точки все още са лидери в класирането, но преди изиграването на всички мачове, като шампионките от „Марица“/Пловдив/ имат много отложени срещи.

Домакините изиграха най-силния си мач до момента в шампионата, като показаха характер и изненадаха неприятно съперничките си. Началото обаче бе неубедително за тях, като гостенките спечелиха гейма на 13 точки. След този разгром волейболистките на „Локомотив“ не се отказаха и излязоха силно мотивирани. Те засилиха сервиса, който се превърна в основното им оръжие в този мач. „Розите“ пък, намалили темпото след бързия първи гейм, не успяха да влязат отново в ритъм. В решителните минути софиянки взеха гейма, като изравниха играта 1:1.

Мачът продължи на двете крайности, като последва нов бърз гейм за гостенките, завършил отново на 13 точки, като и ново изригване на железничарки в четвъртата част. В нея домакините играеха с по-голямо самочувствие и натрупаха разлика, като поведоха с 23:15. Разликата бе достатъчна и те спечелиха гейма, а мачът влезе в тайбрек.

Възходящата линия на  новака „Локомотив“ продължи с пълна сила и в петата решителна част, като съставът стартира с невероятното 8:0 в своя поза след силен начален удар. „Розите“ не успяха да излязат от тежката ситуация и домакините триумфираха с крайния успех.

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram