Добрин Гошов изпрати успешна година в силовия трибой, за 2024-та си пожела нови рекорди

Националният шампион по силов трибой Добрин Гошов от Казанлък подобри рекорда си на 640 кг. на състезание към Федерация WRP, провело се на 9 и 10 декември в София. 23-годишният треньор по фитнес през май също спечели първото място в състезание на Федерацията, отново в категорията си до 82,5 килограма при младежите, подобри рекорда си от 602.5 кг общ резултат от трибоя на 640 кг и постави национален рекорд.

Националният шампион по силов трибой в категория до 82.5 кг Добрин Гошов подобри рекорда си на 640 кг

В съревнованието през декември, в конкуренция на още 24-ма претенденти за титлата, Добрин завоюва първото място при младежите до 23 години и се класира втори при мъжете. Националният му рекорд в общия сбор от трите движения при младежите включва клек 227.5 кг / избутване от лег 152.5 кг  и мъртва тяга 260 кг.

„Сега целта ми е да стана първи при мъжете в категория „Оупън“, на следващото състезание по силов трибой на Федерацията WRP, което ще бъде през месец май, както и да участвам на европейско първенство в този спорт“, разказа за Presstv казанлъчанинът.

Силовият трибой е вид силов спорт, който се състои от три движения – клякане с щанга, вдигане от лег и мъртва тяга. По време на състезание тези движения се изпълняват в същата последователност. Досега Добрин Гошов участваше във възрастовата група до младежите, но след навършване на 24 години той ще премине в по-горната възраст и ще мери сили с мъжете.

Добрин страда от рядката Болест на Крон, но се връща в спорта благодарение добрата си физическа форма и здравословното хранене. Заради заболяването си, се налага да предприема и болнично лечение, но духът му е силен, а желанието за победа – голямо. Здраве и успешна спортна 2024 г. му пожелава и екипът ни!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram