Днес стискаме палци за Илина и Радослав

Двама казанлъшки спортисти имат шанс да спечелят квоти за олимпиадата в Токио, ако преодолеят в квалификациите си своите съперниците и намерят място в националния отбор за игрите това лято.

Бронзовата медалистка от европейското първенство по таекуондо за жени Илина Иванова вече победи в първата си среща от Европейските Олимпийски квалификации. В оспорван двубой тази сутрин Илина изтръгна победата от израелска състезателка с 27:22, а в следващата си среща ще се изправи срещу поставената под номер 1 в схемата Инесе Тарвида от Латвия. Във втория ден на квалификациите, които се провеждат в София, България е представена от двама състезатели. В категория до 68 кг. Владимир Далаклиев също стартира успешно своето участие в среща номер 206. Казанлъчанката Илина Иванова играе в кат. до 57 кг.

В последната олимпийска квалификация по борба в София квота за Токио гони и казанлъчанинът Радослав Георгиев, в кат. 130 кг. В съботния ден е ред на младата надежда в класическия стил да излезе на тепиха срещу представителя на Република Доминикана – Лео Далис Сантана Хередиа. Пожелаваме му място на финала, защото единствено победителите получават квоти за игрите!

Схватките продължават до 9 май в „Арена Армеец“. Близо 500 борци от 84 стани участват в изключително силната надпревара.На олимпиадата България ще има четири представителки, като квотите спечелиха Миглена Селишка (50 кг), Евелина Николова (57 кг), Мими Христова (58 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг). Националите по свободна борба обаче нямаха шанс. Те останаха с една квота за олимпийските игри Токио 2020, след като Ахмед Батаев не успя да стигне финал в категория до 97 кг на квалификацията в София. В полуфиналите натурализираният у нас чеченец отстъпи на кубинеца с италиански паспорт Абрахам Кониедо с 3:2. Съперникът му е трети на световно и европейско първенство.

Така свободняците са само с една квота, спечелена от Георги Вангелов (57 кг) на европейската квалификация в Будапеща през месец март.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram