Децата на СКП „Траяна“ – Казанлък спечелиха множество медали от участието си в „Купа София“

На 3-ти декември – Международният ден на хората с увреждания, в София се проведе Първият турнир по адаптирано плуване „Купа София“. В надпреварата се включиха 103 деца от София, Пловдив, Габрово, Варна, Стара Загора, Казанлък, Разлог и Благоевград, които премериха сили в басейна. Най-малките и усмихнати плувци участваха в три серии демонстративно плуване, за да подгреят обстановката и да заредят публиката, показвайки изключителен дух и сила.

Децата на СКП „Траяна“ – Казанлък спечелиха множество медали от участието си тук. С 3 златни отличия е Христослава Колева – на 25 метра бътерфлай, 50 метра свободен стил и 100 метра съчетано. Никол Русева също е победител – на 25 м. гръб и печели сребърен медал на 50 м. свободен стил.

Със сребро завършва и Светослав Шипчанов, на 50 гръб, както и с 4-то място на 50 св. стил.

Още при първото си участие в състезание, Иван Бакоев печели първо и второ място, съответно на 25 м. св. стил и на 25 м. гръб.

Останалите участници от Казанлък са: Константин Василев (5-то м. гръб), Самуил Трайков (4-то място на 25 м. бруст, 5-то м. св. стил и 6-то м. гръб) и Мартин Узунов – с първо участие и 6-то м. на гръб.

До специалните деца на Казанлък неотлъчно са треньорите Теодора Петкова и Виктория Колева, които не спират да ги насърчават. Респект към труда и отдадеността им за каузата!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram