Девойките-старша на „Казанлък“ дебютираха в първенството

Започна първенството на девойките до 18 години за „Казанлък Волей“. Двубоят на домакините се игра пред многобройна публика у дома, а съставът ни записа загуба с 1:3. В първия кръг на първенството на БФВ за регион „Странджа“ тимът на Казанлък срещна ямболския „Тунджа“. Младият ни състав, който е с години по-малък от своите съперници в тази възрастова група, е воден от Васил Чилов. Помощник-треньор на момичетата е Методи Маринов.

Голяма част от състезателките в миналия сезон предпочетоха да играят за клубове навън, участващи в Националната волейболна лига за жени. Така, съставът ни е с години подмладен и далеч с по-малко опит от игралите в предходните сезони при U18.

„Независимо от резултата, доволен съм от показаното на терена. Изправихме се срещу състезателки които са с 3-4 и дори 5 години по-големи и играхме като „равен с равен“, като само психологическата бариера ни попречи да постигнем повече в мача. Смятам, че извлякохме ценен опит, който в комбинация с упоритостта, която показват момичетата по време на тренировка, ще е ключ към към бъдещите успехи!“, коментира старши-треньорът Васил Чилов.

На 12 ноември от 14:00 часа, в неделния ден спортната зала „Багира“ ще е домакин и на мача на ВК „Казанлък“ с „Дея Спорт“ Бургас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram