Два волейболни турнира в Казанлък през седмицата

Момичетата до 15г. на”Казанлък Волей” се класираха за участие в зоналното първенство, на което Казанлък ще бъде домакин на 27 и 28 април. Заедно с отбора на ВК „Сливен” казанлъчанки, водени от треньорката Лариса Китипова са в една група с „Добруджа”, „Звезди 94” (София) и отбора, който ще бъде излъчен след приключване на квалификацията в Пирдоп.

На 25 и 26 април в Казанлък ще се проведе и зоналното първенстно за юноши-младша възраст, като освен домакините, в турнира ще се включат съставите на „ЦСКА”, „Монтана” и „Добруджа 07” Добрич. В първия ден мачовете са от 16.00 и 18.00 часа, а на следващия започват от 9.00 в зала „Багира Арсенал”.

 

Шестнадесет отбора достигнаха до участие в зоните за юноши младша възраст. Турнирите, които дават директни квоти за републиканското първенство ще се проведат по едно и също време – на 25 и 26 април в четири различни града на България – Перник, Казанлък, Пазарджик и Дупница. По регламент само първият от крайното класиране получава директно участие на държавните финали. Вторите и третите състава от четирите зони имат втори шанс, като продължават на квалификации за републиканското.

 

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram