Двама от нашите са сред топспортистите на България

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка с Ковид, церемонията по награждаване на най-добрите български колоездачи на шосе, писта, МТБ спускане и МТБ Крос в различните възрастови групи се отменя. Това съобщи преди броени часове Българската федерация по колоездене. Все пак желаещите да получат своите награди си ги прибраха лично от колодрума в Пловдив, където до края на седмицата се провеждат държавните шампионати на писта, с казанлъшко участие.

Годишната ранглиста включва само лицензирани състезатели към БФК, в сред отличените са и двама колоездачи от Розовата долина.

Безспорният №1 в планинските стартове Александър Алексиев („Велораптор“ София) е начело на ранглистата при мъжете елит в МТБ Крос-кънтри, а при ветераните на шосе, под 50 г., сред наградените е Владимир Коев от КК „Розова долина“ Казанлък. Тук класирането повежда Евгени Балев, следван от Ангел Йончовски и казанлъшкия колоездач Владимир Коев, с прякор Пиранята. Алексиев пък изпреварва в своята категория Алек Бонев и Алекс Иванов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram