Честит празник, колеги!

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Генералната Асамблея на ООН през 2012 г., за Световен ден на радиото е обявен 13 февруари – рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации.

Тази година организаторите от ЮНЕСКО призовават радиостанциите по целия свят да отбележат празника под наслов „Нов свят, ново радио: еволюция, иновация, свързаност“, като честват не само 10-та годишнина на празника, но и навършването на повече от 100 години от началото на радиоразпръскването.

И днес, радиото е най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие сред своята изключително многообразна аудиторията. А силата на словото, нека пребъде!

Още от своето създаване радиото се доказва като най-бързото, най-доброто и най-достъпното средство за социално общуване. Радиовълните преодоляват границите, разстоянията и свободно достигат до всеки и навсякъде. Радиото остава важен източник на информация, дори до места без телевизия и интернет. Помага всеки път, когато имаме нужда от релакс, да ни зареди с хубава музика и настроение.

Честит празник на казанлъшкото радио „Вис виталис“, част от голямото ни медийно семейство!

„Вис виталис” е единственото местно радио в Старозагорска област, със седалище в  Казанлък – център на Розовата долина.

Още с появата си радио „Вис виталис“ зае и остана трайно – вече 28 години, на лидерски позиции в региона.

От латински vis vitalis означава „жизнена сила”. Жично радио „Вис виталис” е създадено на 21 декември 1992 г. като  първото в региона и едно от първите в страната частно радио.

На 23 май 1997 г. в 15,30 ч., успоредно с излъчването по кабел, стартира и излъчване в ефир, а впоследствие  – 24 часа само в ефир.

Мотото на програмата „Да настигнеш и изпревариш времето!” е запазено до днес. Слоганът на радио „Вис виталис“ е „Животът, както звучи.“.

Медийна група „Вис виталис“. 

С цел – бърза местна информация по радиото, която да е и визуализирана, по-ефективна обратна връзка и коментари отстрана на гражданите, през  2012 г.  бе обособена единствената в Казанлък и Долината на розите медийна група „Вис виталис”, включваща днес радио „Вис виталис”, излъчващо на честота 89,3 FM, сайта www.presstv.bg и тв екран в същия сайт. Групата функционира в единство на основата на екипността, като е запазена  спецификата на всяка от медиите. Целите й са: максимална слушаемост, гледаемост и посещаемост.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram