Губим с 1:0 за финал при „пролетно“ време

С  минималното 1:0 казанлъшкият „Розова долина” загуби последния си мач за годината  на „Югоизток”.Представителният ни мъжки тим  гостува в Харманли на местния „Хеброс” и не оправда очакванията за поне равен мач в 17 кръг от аматьорската „В” група.

„Вместо да водим до  15-20 минута с 3:0 след пропуски на Братанов,Фаиков и Пламен Колев ние загубихме по нелеп начин.Едно отпускане на защитата и отбита топка от вратаря ни Костадинов  донесе попадението на домакините”,ядосват се от управата на „Севтополис”. Още поне седмица до 10 декември ще тренират „розите” на градския стадион ,след което ще бъдат пуснати в почивка.Футболният ни отбор след последния  за годината мач е в т.нар.”златна среда”-10 място с  25 точки/колкото има и 8-мия/.По 8 победи и загуби, и  едно реми инкасираха „розите” сред  18 тима и негативен голов пасив от 18 към 21 гола за есента.

И след  победата  за пореден сезон  „Хеброс” е „на ръба” от изпадане от  групата   в т.нар.”трета дивизия”. Миналият  сезон харманлийци се отърваха, защото успяха да устискат докрай, а отпаднаха тези, които не издържаха и се отказаха още преди края на шампионата. Сега ситуацията се повтаря, но има индикации, че поне 3 отбора ще развеят „бялата кърпа“. Единствено нещо подобно се говори за “Арда”/Кърджали/, но това няма да спаси хебросчани,както и за домакините от стадион „Беркут”-„Брестник”.Втори път няма да им се усмихне щастието да останат в групата за сметка на „предалите се“ поради финансов недоимък. Затова ръководството на клуба започва „совалки” за набирането на средства за пролетният дял на първенството. Разбира се, най-напред  президентът  Белин Нешев отново ще търси подкрепата на общината, благодарение на която отбора го има през есента. Нешев  обаче се надява да успее да привлече още спонсори, защото местната хазна пък не може да отпусне достатъчно пари. Средствата се необходими да бъдат привлечени няколко футболисти, които да помогнат за спасяването на отбора. Без пари никой не иска да играе. “Хеброс” тръгна лошо от самото начало, затова Георги Каменов напусна треньорския  пост. Смени го Николай Димитров, но нещата не се подобриха. За него няма значение на какъв пост ще бъде през пролетта.

“Може да водя тима, може и само да играя, по-важното е да го има “Хеброс”, категоричен е Димитров. Все пак той и футболистите  зарадваха  феновете си с победа в края на полусезона  срещу  “Розова долина”. Трите точки  оставят шансове на домакините да се спасят през втория дял на шампионата от изпадане в „селската група”. В „челото”  отборите на „Хасково” и „Верея”/Стара Загора/  завършиха 1:1 в двубой от  финалния  кръг на Югоизточната ни  „В“ група. Домакините поведоха в резултата  чрез „ звездата” си Николай Манчев. След това „Верея” обаче стигна до точката. Така „Ботев” /Гълъбово/ ще зимува на върха с актив от 37 точки   след  „миролюбивото равенство”   на другите  претенденти . „Хасково” остава на 2-о място с 36,а „Верея” е с 34 точки.

Краси Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram