Георги Георгиев с победа в четвъртия етап от международната колоездачна обиколка на България

Казанлъчанинът Георги Георгиев, състезател на турския „Брисаспор“, спечели четвъртия етап от международната колоездачна обиколка на България – 187 километра от Елена до Бургас. Това е първа българска етапна победа в тазгодишното издание на обиколката на България. Георги Георгиев, който е родом от Шипка, финишира първи по улиците на Бургас с време 4 часа, 11 минути и 17 секунди. Втори в етапа финишира Михайло Кононенко /Украйна/ – на 5 секунди от Георгиев. Трети е друг украинец – Денис Косчюк – също на 5 секунди от победителя Георги Георгиев. Французинът Реми ди Грегорио запази жълтата фланелка на лидер в главното индивидално класиране в обиколката. Втори в генералното класиране на 27 секунди след лидера е Спас Гюров /България/, а на трето място е Михайло Кононенко /Украйна/ – на 1 минута и 6 секунди. Георги Георгиев след четвъртия етап е с девето място във временното индивидуално класиране, Александър Алексияв – 34-ти. Тримата съотборници в КК „Несебър“ Момчил Робов, Мартин Грашев и Станислав Заралиев са съответно с ъс 77-мо, 89-то и 98-мо място.В Казанлък, който тази година бе етапен град в Обиколката, Георги Георгиев коментира своите очаквания за успешно представяне на българите в това издание на най-престижното състезание за колоезденето у нас.

В сряда е петият етап от обиколката Бургас – Трявна с дължина 202 километра, което е най-дългият етап в тазгодишната обиколка на България.

Последният шести етап включва старт в Трявна – изкачване III категория – Габрово – Шипка – I кат – Калофер – Карлово – Сопот – Беклемето – I кат и финал в Троян. Последният старт на Обиколката на България ще бъде даден от 12:30ч. на 5 септември, четвъртък. Участниците ще трябва да изминат 170 км .

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram