В „Казанлък Волей“ са с още по-големи амбиции в първенството на жените този сезон

Проваленото пътуване на „Казанлък Волей“ в Русия върна преждевременно в залата за тренировки Веси Григорова, Кристин Колчагова, Кристина Тотева, Елица Баракова, Йоанна Николова, Кристина Гунчева, Диана Казакова, Виолина Николова , Емилия Серафимова, Мария Георгиева, Никол Николова и Янита Николова. Това е съставът, с който „Казанлък Волей“ трябваше да се представи в международния турнир в Тюмен. През това лято беше предприета една от най-мащабните селекции в клуба, предвид на по-големите амбиции, които ще следва през настоящия сезон ръководството на „Казанлък Волей“, но окончателно съставът на женския тим ще стане ясен през септември.
Според Васил Аргиров, президент на клуба, тази година шансовете на жените са още по-големи за по-предно класиране, след като в миналия сезон се класирахме втори на Купа България и трети в клубното първенството . Предприетите рокади в треньорския състав също са с цел по-успешно представяне в новото първенство при жените, което се очаква да стартира след месец. Известният волейболен специалист Петър Дочев пое женския тим на „Казанлък Волей“ и повика за пръв помощник-треньор друго популярно име във волейболните среди -Ваня Соколова. 35-годишната бившата капитанка на националния отбор на България се завърна наскоро в родината и се съгласи да бъде дясна ръка на Дочев в тима на Казанлък.
Най-големият и с най-много успехи в Града на розите спортен клуб „Казанлък Волей“ тази есен продължават да радва своите почитатели с новости, които ще донесат още активи в негова полза. Ръководството на тима предприе още един ремонт, следствие на който зала „Багира Арсенал“ е с обновено подово покритие, освежена и пребоядисана е цялата зала. Вече е факт и сайтът на волейболният клуб, където ще бъдат публикувани всички новини, които касаят както състезателите, така и обществеността. Започва и масивна кампания за привличане на спонсори, които да съдействат за популяризирането и успехите на местния тим. С началото на новата учебна година ще започне и попълването на детско-юношеската школа на „Казанлък Волей“, като освен доказалият се професионалист Лариса Китипова с най-малките възпитаници на отбора ще се занимава и друг волейболен специалист –пом.- треньорът на жените Ваня Соколова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram