Втори успех на световното по ММА за казанлъшки боец

След победния старт на участието на казанлъчанина Диан Минчев на световното първенство по ММА в Лас Вегас, вторият състезател на „Аргус ММА“ в състава на националния отбор Тенчо Караенев започна с успех представянето си.

В откриващата за деня среща в категория „полутежка“ световния вицешампион от 2015 г. и канадския му опонент Котън Кронкайт се впуснаха в граплинг схватка, в която победител излезе българинът, който приключи Кронкайт с „риър-нейкид“ 5 сек. преди края на първи рунд, съобщи треньорът на националите Николай Добруджански. На четърфинала Караенев ще се изправи срещу исландеца Бярни Кристянсон, който отстрани също с „риър-нейкид“ руснака Ашуралиев.

В категория „муха“ Диан Минчев започна много бавно срещу ирландеца Хюи О’Рурк и след светкавична негова атака и тейкдаун последва опит за армбар, който Дидо не защити своевременно и отпадна от първенството. Въпреки това, за дебют на 21-годишния казанлъчанин на голямо първенство, представянето му започна по най-добрия начин ден по-рано, коментира треньорът.

След втория състезателен ден петима наши национали продължават на четвъртфиналите – Александра Тончева, Николай Ивайлов, Фердун Османов, Тенчо Караенев и Даниел Гълъбаров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram