Волейболни легенди откриват новите надежди в спорта – 6 март, Стара Загора

Втори и трети етап от националното тестиране на подрастващи, част от проекта на комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ за проучване, оценяване и селектиране на млади състезатели, предстои в два нови региона – Тракия и Странджа, в който попада и град Казанлък. Проектът обхваща момчета, родени 2007/2008 година и момичета, родени 2008/2009 година.

Първият етап се проведе преди седмица в София.

На 5 март тестирането ще бъде в Пловдив. В зала „Лаута“ ще бъдат събрани деца от регион Тракия. На 6 март се продължава в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора, където ще бъдат обхванати млади състезатели от регион Странджа.

В проявата участват Евгени Иванов – Изпълнителен директор на Детско-юношеското направление към федерацията, Николай Иванов – член на две комисии – за Детско- юношески волейбол и Треньорска, както и Драган Иванов – член на комисията за Детско-юношески волейбол.

„Тестирането във всички региони ще бъде използвано като основа за създаването на националните отбори в тези възрасти – коментира Евгени Иванов : „На базата на тези тестове ще можем да придобием по-обща картина за състоянието и качествата на децата в тези набори в цялата страна. Първият етап се проведе в София, където бяха наблюдавани някои изключителни резултати. Видяхме деца със заложби, които може да бъдат част от бъдещето на българския волейбол.“

Директорът на Детско-юношеското направление заяви и своите очаквания за отзивчивост и съпричастност от страна на клубовете: „Паралелно с децата ще можем да се срещнем и с треньорите им, защото от тях до голяма степен зависи бъдещето развитие на подрастващите. Надяваме се всички клубове, които развиват деско-юношески волейбол да отликнат, за да може да обхванем максимален брой състезатели.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram