Волейболистките на ЦСКА-Демакс (София) победиха Казанлък Волей (Казанлък) с 3:1

Волейболистките на ЦСКА-Демакс (София) победиха Казанлък Волей (Казанлък) с 3:1 ( 16:25, 25:15, 25:21, 28:26), в последния мач от четвъртия ден на допълнителния турнир по волейбол за жени, който се проведе в столичната зала Христо Ботев.
Така Червените завършиха без загуба в надпреварата, като запазиха лидерската си позиция във временното класиране на дамското първенство на НВЛ, с актив от 13 победи, една загуба и 37 точки. Розите пък реализираха две поражения в турнира, което ги смъкна на трета позиция в таблицата с 31 точки, а те бяха изпреварени от Левски Волей, заемащ второто място.
Мачът бе достоен завършек на надпреварата, като желанието за победата от двете страни на мрежата, доведе до множество обрати и интрига до край. Макар и след изненадата в първия гейм, който армейките загубиха, завършвайки само с 15 точки ,втората част беляза възхода им. В два последавателни гейма те преклониха съперничките си. В третата част се завърза люта битка за всяка точка, но до тайбрек не се стигна, а червените се поздравиха и с крайната победа.
На 30 януари се подновява шампионатът при жените. В този ден ще се играят четири мача, като „Казанлък Волей“ приема като домакин „Спартак 1996″ Плевен. Мачът е от 18 часа в зала „Багира Арсенал“
Кр.Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram