Броени дни до старта на рали Шипка – Дамасцена

ОТ ДЕСЕТИНА дни, всяка вече по прохлада, водени от председателят на организационния комитет на планинско Шипка-Дамасцена Николай Мончев(на снимката), хората от АСК Казанлък Моторспорт влизат в ролите на работници по горите. Въоръжени с режещи инструменти те разчистват склоновете край 4200-метровата писта.

„Просто няма кой друг – казва Мончев. – Имаме разрешителното от съответните власти, за да премахнем ниските храсти и малките дървета край трасето. Така на четири места между старта и финала на състезанието ще бъдат оформени места за публиката.“

Както обещава Мончев, на тези места (петата зона за зрителите е специално устроена за ВИП-гостите на планинско Шипка-Дамасцена) за всички тези четири зони за публиката – те са изцяло в дясната страна на трасето по посока към финала – ще бъдат изградени и помощни стъпала,  за да се улесни достъпа до тях.

„Така че, спазвайки всички изисквания за безопасност на публиката и състезателите, вляво от трасето, където макар мантинелите да са двойни и тройни, няма да бъдат допускани никакви хора – прави уточнението Мончев. – Това просто не е допустимо и ние няма да го позволим при никакви обстоятелства.“

Работата по петото състезание от планинския шампионат при казанлъчани върви с пълна пара доста опреди да се започне с импровизираните трибуни за публиката.

bgnrc.info

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram