Британец спря победния ход на Григор

Григор Димитров не успя за втора поредна година да играе във финалното каре на Australian Open, след като загуби 1/4-финалния си мач срещу Кайл Едмънд с 4-6 6-3 3-6 4-6. Световният №3. Втората ракета на Великобритания за първи път в кариерата си ще играе 1/2-финал на турнир от Шлема и записа първи успех над българина.

Кайл Едмънд, който търсеше първата си победа над играч от Топ 10, започна агресивно и проби още в първия гейм, след което затвърди за 2-0. Григор спечели убедително следващите си две подавания, след което навакса пробива изоставане.

В шестия гейм българинът се възползва от колебания в играта на Едмънд, който направи двойна грешка при геймбол, а после му изневери и форхендът – 3-3. В 9-ия гейм британецът проби отново. С двойна грешка и неточност от форхенд на Григор 49-ият в света стигна до 15-40 и два скрити сетбола. Геймът приключи с ретур уинър в отговор на слабия втори сервис на Димитров. Г

ригор заигра максимално агресивно и започна да доминира от форхенд, повеждайки с 40-15. На първия брейкбол не успя да вкара ретур, а не получи шанс за нещо повече и на втория. С няколко агресивни форхенда по обратния диагонал и излизане на мрежата световният №3 стигна до трета възможност, но опонентът му отново не трепна, а накрая затвори сета.

tenniskafe.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram