Бихме столичните „бели“ и отмъстихме за Купата

„Казанлък Волей-Багира“ надви „Славия-СУ“ (София) в оспорван двубой от първия ден на втората фаза на междинния дял  на Националната волейболна лига в пловдивската зала „Олимпиада“.  Играещите за тима от Казанлък попариха надеждите на „белите“ да ги догонят на четвъртото място във временното класиране и измъкнаха трите точки след 1:3   (25:23) – (20:25) – (18:25) – (23:25).

В първия гейм резултатът се движеше като в „атракционно влакче“.  Първо Казанлък поведе с 8:3, но след това с отлична игра на бившата им състезателка  Кристина Гунчева, и като разпределител, и като изпълнител на сервис, „Славия“ успя да обърне до 16:15 на второто техническо прекъсване и да дръпне напред с 19:15.  След това със серия от хубави сервиси Виолина Николова помогна на своите да си върнат аванса за 21:19.  След 23:20 за Казанлък обаче софиянки постигнаха пет поредни точки при начални удари на Гунчева и спечелиха гейма с 25:23.  Драматичният развой на резултата продължи и във втория гейм.  „Славия“ пое контрол върху случващото се на терена и със силни изяви на друга бивша „роза“ – Дани Найденова, поведе с преднина от 4 точки.  След 14:11 казанлъчанки направиха силна серия от седем поредни точки с Мария Тодорова на линията за изпълнение на сервис и поведоха с 18:14.  Те се възползваха и от многото непредизвикани грешки на противника, за да изравнят мача с 25:20 в края на тази част.  В следващия гейм момичетата на Петър Дочев наложиха надмощие.  До катаклизми в резултата този път не се стигна и благодарение най-вече на по-добрата си игра на блокада Казанлък взе частта с 25:18.  Четвъртият гейм отново бе много оспорван.  До единадесетата точка в резултата водеше „Славия“.  „Казанлък волей-Багира“ успя да обърне след дълга поредица от точки при сервиси на отлично играещата в този гейм Веселина Григорова.  Малко преди края софиянки върнаха интригата, спасявайки два от трите поредни мачбола за противника.  При следващото разиграване обаче Янита Николов с блокаут сложи точка на спора при 25:23.

Топреализатор на срещата стана за учудване на мнозина Веселина Григорова с 21 точки, 4 от които директно от начален удар.  Янита Николова добави 18 за победителките.  Най-резултатна за „Славия“ стана Даниела Тодорова-Тюрел с 19 точки.

 

„ЕПУ-Перник“ е следващият противник за тима от Казанлък в четвъртък от 17 часа,в Пловдив с домакин на турнира местния „Марица“.

 

Ганеви

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram