„Берое“ надделя за Купата в областното дерби

Воденият от Петър Дочев тим на „Берое“ (Стара Загора) се класира за финалната четворка на турнира за Купата на България по волейбол при жените. „Зелено-белите“ се наложиха над домакина „Казанлък“ с 3:1 (25:17, 25:15, 24:26, 25:12) в среща от четвъртфиналния етап на надпреварата. По път към полуфиналите старозагорки отстраниха съперника си след час и половина игра в зала „Багира“. „Берое“ имаше водеща роля в първите две части, възходящата линия продължи и след това, но в ключовите моменти волейболистките на Борислав Крачанов имаха инициативата, като стопиха разликата и в крайна сметка взеха третия гейм след 26:24. 

Решителната четвърта част бе под диктовката на гостенките от „града на липите“ и те записаха победа след 25:12 и крайното 3:1 гейма. До полуфиналите в турнира се класираха и софийските „Славия“ и „Левски“, както и „Марица“/Пловдив/. 

 Топреализатор бе Радостина Маринова с 22 точки (2 аса, 2 блокади), 20 точки добави капитанката Ваня Върбанова (1 ас, 1 блокада). Дани Найденова се отчете с 12 точки (1 ас, 2 блокади). За „розите“също капитанката Патрисия Йончева се разписа с 13 точки (2 аса), Кристина Йорданова добави 11 точки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram