Без загуба от началото на подготовката

Казанлъшкият „Розова долина“ игра своята втора контрола за зимната си подготовка. С професионалния „Созопол“ казанлъчани направиха равностойно и престижно 2:2, след като водиха с 2:0. В последните 7 минути, момчетата от курортния град изравниха, а в последната секунда вкараха последното попадение за мача.
В град Твърдица морският тим владееше инициативата до първото попадение за розите, което падна в 43-та минута, а Данаил Иванов с красив удар в горния ъгъл откри за казанлъчани. Ариф Ферадов имаше две възможности за гол, но вратарят на „Розова долина“ изби в корнер и в двата случая. Димитър Жеков отправи силен изстрел покрай вратата. Венцислав Гюзелев също можеше да отбележи, но топката бе избита от голлинията.

„Розите“ нямаха друго положение преди попадението, а всичко по-интересно остана за втората част. Противно на очакванията „Розова долина“ поведе с 2:0 след гол на Руси Черников и добра атака в последната третина на мача.  В последните пет минути на мача, „небесносините“ се добраха до равенството 2:2. Морският тим като цяло подходи с пренебрежение, но късметът ги покри в края на мача. В 85-та минута след пас на Галин Димов, Ариф Ферадов с удар по диагонал обра паяжините в дясната сглобка за 2:1, отбелязвайки петото си попадение от началото на зимните контроли. В последната 90-та минута „Созопол“ изпълни корнер. Галин Димов центрира в наказателното поле, а най-съобразителен бе Цветомир Тодоров, който с мощен изстрел от точката на дузпата оформи крайното 2:2.

„Пропуснахме шанса да победим отбор от професионална група! Имахме своите положения и превъзхождахме Созопол, независимо от това, че разполагах с 18 играчи и доста контузени титуляри. В края на мача пуснах юноши и така равенството бе логично, престижно. Играхме добре, определено показахме  добра игра. Като „равен с равен“ бе мачът, независимо, че сме в началото на подготовката и ни е едва втори мач за годината. Идната седмица, отново в Твърдица /Сливенско/ ще играем със „Загорец“/Нова Загора/ поредната проверка“, допълни в коментар Атанас Апостолов-старши-треньор на „розите“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram