Атанас Апостолов: ФК „Розова долина“ винаги излиза да играе за победа!

Футболният „Созопол“ победи „Розова долина“  с 2:1 в първия кръг на „Трета лига – Югоизток“. Срещата се игра на стадиона в морския град. Резултатът бе открит в 38-та минута от Трендафилов, който получи пас от Джоб Окпаначи. В 76-та минута Антон Узунов покачи на 2:0, след индивидуален „рейд“. Крайното 2:1 оформи Димитър Димитров в 88-та минута след корнер.

„В събота изиграхме първия двубой от новия сезон и искам да поздравя футболистите за себераздаването и желанието, което вложиха в мача. Резултатът след последния съдийски сигнал бе негативен, но имаше доста позитиви в играта ни, както и грешки, от които противникът съумя да се възползва максимално добре. Трябва да поздравим г-н Петър Кюмюрджиев и отбора му за победата. Мнението на някои от техните директори обаче, смело и категорично искам да отбележа, че не отговаря на истината. ФК „РОЗОВА ДОЛИНА“ винаги излиза да играе за победа!

Не мога да бъда съгласен с обвиненията, че отборът ни е симулирал и накъсвал играта, а дори напротив, мисля ,че точно нашият отбор беше този, който търсеше динамиката и се опитваше да играе футбол, въпреки неочаквано за мен лошия терен на стадион „Арена Созопол“. Не знам какво се визира с думите „защитаващ“ отбор, но определено ние бяхме отборът, който имаше повече удари извън и в очертанията на вратата, ние бяхме отборът, който имахме повече навлизания в противниковото наказателно поле. Домакините предимно използваха  „дълги и изритани“ топки предимно от централните си защитници, както станаха и 2-та гола, които допуснахме. Спазвахме си плана и твърденията, че тимът ни е бил предимно на „30-тия метър“ са меко казано неточни. Всеки, който е гледал срещата може да го отбележи. Средната възраст на отбора ни е 22 години / 11 са под 21 години!!!/, което само по себе си говори, че сме един млад и перспективен отбор, който тепърва ще се изгражда и калява в сериозните битки на Трета лига“, коментира „старшията“ на казанлъшкия „Розова долина“ Атанас Апостолов и продължи :

„Преди двубоя картотекирахме в БФС-Пловдив 21 играчи  с новите имена от „Берое 2“ /Стара Загора/-Росен Димитров и Никола Минков. Имахме своите положения за гол чрез Николай Георгиев, Пламен Колев, Ивелин Илиев и Надим Ангелов. Отново от статично изпълнение намалихме в края резултата след ъглов удар и попадение на Митко Димитров. Капитанът Иво Иванов игра с контузия на главата и за това искам да поздравя още един път момчетата за мъжката игра / с пет дебютанти при нас в началото на двубоя!!!/. Отборът ни има потенциал, само да сме здрави и да победим старозагорския „Берое 2“, коментира Апостолов преди домакинския мач в събота от 18 часа.

Край морето казанлъшките „Рози“ играха в състав: Михайлов, Ангелов, Кършаков, Илиев, Иво Иванов-капитан, Минков, Колев, Георгиев, Стоян Иванов, Стоян Вергиев и Димитър Димитров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram